Sluiten

Argentijns uientaartje

een hartig taart deegje 

of 4 tot 6 blaadjes bladerdeeg

400 g ui, in ringen gesneden

een flinke scheut olijfolie

2 tl rozemarijn

5 jeneverbessen, gekneusd

3 laurierblaadjes

een snufje kruidnagelpoeder

1/2 dl witte wijn

peper 

kruidenzout

60 g rozijnen evt 60 g ontbijtspek, in reepjes gesneden of 60 g fetakaas, verbrokkeld

1 ei, los geklopt

1/2 dl yoghurt of kwark

1 theelepel tijm

50 g geraspte kaas

Fruit de ui ringen langzaam in olie, voeg de kruiden, specerijen en de wijn toe en laat nog 10 min op een laag pitje staan stoven tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de rozijnen toe en beleg een ingevette ovenschaal met een dun laagje deeg. Schep het uienmengsel in de vorm. Klop van ei, yoghurt, peper en zout een sausje en giet dit over het taartje. Bestrooi het met de geraspte kaas en bak het ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 200°C. Zowel warm als afgekoeld erg lekker met een salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen