Sluiten

Zachte spitskool salade

  1. Zachte spitskool salade

350 g spitskool

1 sinaasappel, in stukjes en/of een paar schijven ananas, in stukjes

evt 60 g feta, in blokjes

2 el pijnboompitten

3 gedroogde tomaten in olijfolie, in stukjes

bosuitje of bieslook, fijngesneden

3 el citroensap

6 el olijfolie

peper en zout


Snijd de spitskool in reepjes en blancheer ze in kokend water met een snufje zout beetgaar en laat de kool uitlekken. Maak een dressing van olie, citroensap, peper en zout. Meng de dressing met de gedroogde tomaat, bosuitje of bieslook door de spitskool en laat deze ongeveer een kwartiertje intrekken. Rooster de pijnboompitten heel even in een droge koekenpan. Meng de pijnboompitten, feta en de stukjes sinaasappel en/of ananas door de salade en serveer deze bijvoorbeeld met nieuwe aardappelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen