Sluiten

Andijviesalade met fruit en kaas

Andijviesalade met kaas. Salade kan ook lekker zijn in de winter, voor wat extra vitamine !

  1. Andijviesalade met fruit en kaas

1 kropje andijvie, gewassen

1 appel, in kleine stukjes gesneden

1 uitje, gesnipperd

1 sinaasappel, in stukjes gesneden

75 g jonge kruidenkaas, in blokjes

Dressing:

olijfolie

azijn of citroensap

1 tl zachte honing of gembersiroop

een mespuntje geraspte sinaasappelschil

evt 1 teentje knoflook, geperst

peper en zout


Snijd de andijvie in heel smalle reepjes. Meng er het fruit en de kaasblokjes door en klop de dressing. Meng de dressing door de salade en laat het minimaal een kwartiertje intrekken. Schep de andijviesalade nogmaals om en serveer. Variatie met raapsteeltjes of paksoi: Gebruik raapsteeltjes of paksoi in plaats van andijvie voor nog een heerlijke salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen