Sluiten

Egyptische griesmeelkoek

  1. Egyptische griesmeelkoek

250 g (fijn) griesmeel

100 g boter

100 g basterdsuiker

2 tl bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

snufje zout

1 tl geraspte sinaasappelschil

1,5 dl yoghurt

2 eieren

een handvol amandelen, gepeld

Siroop:

1,5 dl keukenstroop of ahornsiroop

3 el citroensap

een mespuntje geraspte citroenschil

evt 1 el oranjebloesemwater

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de zachte boter met de suiker schuimig. Voeg sinaasappelschilrasp en vanillesuiker toe en klop er de eieren door. Roer er de yoghurt door. Meng griesmeel met bakpoeder en zout en schep het beetje bij beetje door het mengsel in de beslagkom. Schep het beslag in een ingevette rechthoekige of ronde ovenschaal van ongeveer 25 cm doorsnede. Hak de amandelen grof en strooi deze over het beslag. Bak de koek ongeveer 20 tot 30 min in het midden van de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de ingrediënten voor de siroop en schenk dit, als de koek uit de oven komt, over de koek. Serveer de koek als ze afgekoeld is, snijd er stukken van en serveer ze op gebakschoteltjes met een glaasje vers geperst sinaasappelsap.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen