Sluiten

Decoratieve citrustaart

  1. Decoratieve citrustaart

Deeg:

400 g tarwemeel (gebuild)

2 tl bakpoeder 

2 el honing

250 g boter

Vulling:

250 g zachte schapenkaas of geitenkaas

2 citroenen

3 eierdooiers

4 el honing

50-100 g suiker


Meng het tarwemeel met bakpoeder in een kom. Snijd de boter in stukjes, en voeg de honing en de suiker bij het meel. Kneed het deeg, laat het vervolgens op een koele plaats rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Vet een springvorm (24 of 28 cm diameter) in. Rol het deeg uit op een met meel bestoven vlak, en bekleed de springvorm ermee. Laat het deeg aan de rand 2 cm oversteken. Snijdt een citroen in dunne schijfjes, pers de andere uit en rasp de schil. Klop de eierdooiers met de honing schuimig, roer vervolgens het citroensap, de geraspte schil, schapen of geitenkaas en suiker erdoor. Giet het mengsel in de springvorm. Druk de opstaande deegrand naar binnen. Versier de taart met citroenschijfjes. Bak de taart ongeveer een uur in de oven. De taart heeft een fris zure smaak, en is heerlijk met vanille saus, slagroom en of poedersuiker.Variatie met kumquats: Voor deze citrustaart kunt u ook kumquats of sinaasappelen gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen