Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Citroenige doperwtenpesto

Lekkere knalgroene pesto van doperwten. Lekker op een broodje kaas of op een bietencracker.

Ingredienten

  • 250 g doperwten vers (even gekookt)of diepvries dan even ontdooien in warm water)
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • sap van 1 citroen
  • 1 1/2 el geraspte pecorino (schapenkaas) of 25 g schapenfeta
  • flinke scheut oljifolie
  • handje verse munt
  • handje verse basillicumblaadjes
  • zout en peper

Porties

1 potje van 250 ml

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Bereiding

  1. Meng de doperwten met de knoflook, de geraspte pecorino en een scheut olijfolie in een keukenmachine of staafmixer tot een smeuïge massa. 
  2. Voeg kruiden toe. 
  3. Doe als het nodig is nog wat olijfolie erbij om de pesto goed smeerbaar te maken. proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Rooster volkorenbrood en beleg met de pesto. Combineer met oude kaas geitenkaas, een krokant uitgebakken serranoham of een plakje gerookte wilde zalm met een gesnipperd bosuitje.

TIP  De pesto is ook lekker door pasta en kan veganistisch gemaakt worden door de kaas te vervangen door cashewnoten.

Porties

1 potje van 250 ml

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen