Sluiten

Tapenade van zoete bataat en geitenkaas

  1. Tapenade van zoete bataat en geitenkaas

2 kleine bataten

2 1/2 el olijfolie

scheut ahornsiroop

versgemalen peper

snuf zeezout

1/2 stengel groenselderij

1/2 rode ui

een paar gepelde walnoten

een klein hand fijngehakte peterselie

een klein hand gedroogde cranberries

ciabatta of stokbrood

1/2 teen knoflook

1 tl rode wijnazijn

1/4 tl fijne mosterd

50 g middel zachte of verse geitenkaas of gorgonzola

evt wat granaatappel pitjes


Schrob de zoete bataten schoon en snijd ze in blokjes. Schep ze om met een eetlepel olijfolie en een scheutje ahornsiroop. Doe de blokjes in een ovenschaal met wat versgemalen peper en een snuf zout erover en rooster ze een minuut of 30 in een hete oven van zo''''n 220 graden. Hussel halverwege even om.

Snijd de groenselderij in kleine stukjes en meng deze met het fijngesneden uitje. Doe wat gehakte geroosterde walnoten erdoor, plus een handje fijngehakte peterselie en een handje gedroogde cranberry's. Rooster sneetjes ciabatta of stokbrood en smeer deze in met een doormidden gesneden teen knoflook. Prak de blokjes bataat met een vork en beleg de sneetjes hiermee. Schep de "tapenade" erop. Maak de dressing klaar en druppel deze eroverheen.

Kruimel de geitenkaas er bovenop of, als je er niet van geitenkaas houdt, gorgonzola of roquefort. Strooi eventueel nog wat granaatappel pitjes erover en je hebt een super feestelijk hapje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen