Sluiten

Pompoensoep met koolvis

Bijzondere soep van pompoen met MSC koolvis met salie, want dat pas zo goed bij pompoen. Eet er een lekkere homp desembrood bij.

  1. Pompoensoep met koolvis

1 kleine pompoen 

2 stengels groenselderij

1 prei 

150 g (diepvries)koolvisfilet of andere witvis

50 g garnalen

2 laurierblaadjes

4 blaadjes verse salie of 1/2 tl gedroogde salie

3/4 liter visbouillon

een scheutje haver cuisine of slagroom

olijfolie


Pompoen in grove stukken snijden. Met een lepel de zaden verwijderen. Pompoen klein snijden en in ongeveer 10 min gaar koken in de bouillon met laurier. Prei in de lengte halveren, uitspoelen, klein snijden en fruiten in olie. Groenselderij klein snijden. Salie fijn hakken. (Ontdooide) koolvis in stukjes snijden. Laurierbladeren verwijderen en pompoensoep pureren. Prei, selderij, salie, koolvis en garnalen toevoegen, opnieuw aan de kook brengen. Al roerende de vis gaar laten worden en uit elkaar laten vallen. Op smaak brengen met haver cuisine of slagroom. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen