Sluiten

Sinaasappel granita ijs

  1. Sinaasappel granita ijs

3 dl sinaasappelsap

1 dl vruchtensap (bijv bessen of druivensap)

2 el fijne basterdsuiker

een aantal muntblaadjes

een scheutje rum of Cointreau


Verwarm het sap in een roestvrijstalen pannetje en los er de suiker in op. Laat het sap afkoelen, giet het in een plastic diepvries bakje, sluit het af met een deksel en zet het ruim een uur in de diepvriezer of in het vriesvakje van de koelkast. Haal het bakje met het ijzig sap uit de vriezer, schep de inhoud goed door elkaar en zet het bakje met deksel er op weer terug in de vriezer. Schep na een half uur het geheel nog eens door elkaar, zet het terug in de vriezer en herhaal de handeling nog eens na een half uur. Als het goed is, heeft u na de laatste keer een bakje vol oranje ijsgruis. Schep dit in ruime glazen met in elk glas een lepeltje. Versier het met muntblaadjes, giet er naar wens een klein scheutje rum of likeur over en serveer.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen