Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Wortelsoep met sinaasappel, geraspte kaas en dille

Frisse oranje soep voor bij een lunch of als voorgerecht.

  1. Wortelsoep met sinaasappel, geraspte kaas en dille

Ingrediënten

  • 300 g wortel
  • 1 sinaasappel
  • 50 g jong belegen kaas
  • een paar takjes dille
  • 2 tl honing
  • 2 laurierblaadjes
  • vers gemalen peper
  • zeezout naar smaak
  • een scheutje slagroom
  • 3/4 liter water

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Boen de wortels schoon met een borsteltje, snij ze in stukjes en kook met de laurier in het water in 15 à 20 min goed gaar. 
  2. Rasp de kaas op een grove rasp. Rasp de sinaasappel op een fijne rasp. Rasp alleen het oranje schilletje, het witte velletje eronder is erg bitter. Pers de sinaasappel uit, zet het sap even opzij.  
  3. Knip de dille fijn en verwijder de laurier uit de soep.
  4. Pureer de wortels tot een gladde soep. Voeg het sinaasappelsap, de honing, de slagroom en zout en peper naar smaak aan de soep toe. 
  5. Warm nog even door en schep in kommen of bordjes. 
  6. Bestrooi met kaas, sinaasappelrasp en dille.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen