Wortelsoep met sinaasappel, geraspte kaas en dille
Wortelsoep met sinaasappel, geraspte kaas en dille
Frisse oranje soep voor bij een lunch of als voorgerecht.
Ingrediënten
300 g wortel
1 sinaasappel
50 g jong belegen kaas
een paar takjes dille
2 tl honing
2 laurierblaadjes
vers gemalen peper
zeezout naar smaak
een scheutje slagroom
3/4 liter water
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Boen de wortels schoon met een borsteltje, snij ze in stukjes en kook met de laurier in het water in 15 à 20 min goed gaar.
Rasp de kaas op een grove rasp. Rasp de sinaasappel op een fijne rasp. Rasp alleen het oranje schilletje, het witte velletje eronder is erg bitter. Pers de sinaasappel uit, zet het sap even opzij.
Knip de dille fijn en verwijder de laurier uit de soep.
Pureer de wortels tot een gladde soep. Voeg het sinaasappelsap, de honing, de slagroom en zout en peper naar smaak aan de soep toe.
Warm nog even door en schep in kommen of bordjes.
Bestrooi met kaas, sinaasappelrasp en dille.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.