Sluiten

Tomatensoep met selderij

  1. Tomatensoep met selderij

3 stengels groenselderij, in stukjes

150 g prei of venkel, in stukjes gesneden

evt 100 g pastinaak of wortelpeterselie, in kleine stukjes

3 dl tomatensap of gezeefde tomaten

1 ui, gesnipperd

scheutje olijfolie

1 bouillonblokje

1 laurierblaadje

een snufje kruidnagelpoeder

zwarte peper, vers gemalen

zout

evt 2 el zure room 


Fruit de ui in olie, voeg de fijngesneden groente toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg water, bouillonblokje(s), tomatensap, kruidnagelpoeder en laurierblad toe, breng de soep aan de kook en laat het geheel een kwartiertje op een laag pitje doorkoken. Maak op smaak met peper en zout. Serveer de soep naar wens met een lepel zure room in elke kom en geef er stokbrood bij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen