Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Perenflapjes met amandel of hazelnoot

Lekker om mee te nemen als je gaat boswandelen. Met een thermoskan koffie of thee kun je dan tijdens een pauze op een bankje deze flapjes uitdelen. Ook thuis, een beetje opgewarmd in de oven en met slagroom is dit heerlijk. 

  1. Perenflapjes met amandel of hazelnoot

Ingrediënten

  • 6 tot 8 blaadjes bladerdeeg
  • 2 of 3 rijpe peren, in partjes gesneden
  • 80 g gedopte amandelen of hazelnoten, gemalen of grof gehakt
  • evt 1 handje rozijnen en/of krenten, geweld
  • 2 el honing of suiker
  • 1 tl citroenschilrasp
  • 1 tl citroensap
  • kaneel
  • 1 ei


Porties

6-8 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Laat de bladerdeeg plakjes los van elkaar ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. 
  3. Klop het ei los met honing of suiker, citroenschilrasp en citroensap. 
  4. Doe de noten en rozijnen en/of krenten in een kom en meng hier het eimengsel door. 
  5. Neem de bladerdeeg plakjes, leg 1 tot 2 peer-partjes diagonaal op elk plakje en verdeel er het mengsel over. 
  6. Vouw het bladerdeeg dubbel over de vulling, bevochtig de randjes en druk ze goed op elkaar met een vork. 
  7. Leg de perenflapjes op een ingevet bakblik en bak ze ongeveer 15 tot 20 min. in de voorverwarmde oven op 200ºC tot ze goudbruin kleuren. 
  8. Serveer ze als toetje of als tussendoortje.

Porties

6-8 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen