6 tot 8 blaadjes bladerdeeg
2 of 3 rijpe peren, in partjes gesneden
80 g gedopte amandelen of hazelnoten, gemalen of grof gehakt
evt 1 handje rozijnen en/of krenten, geweld
2 el honing of suiker
1 tl citroenschilrasp
1 tl citroensap
kaneel
1 ei
-
-
-
-
Laat de bladerdeeg plakjes los van elkaar ontdooien.Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop het ei los met honing of suiker, citroenschilrasp en citroensap. Doe de noten en rozijnen en/of krenten in een kom en meng hier het eimengsel door. Neem de bladerdeeg plakjes, leg 1 tot 2 peer-partjes diagonaal op elk plakje en verdeel er het mengsel over. Vouw het bladerdeeg dubbel over de vulling, bevochtig de randjes en druk ze goed op elkaar met een vork. Leg de perenflapjes op een ingevet bakblik en bak ze ongeveer 15 tot 20 min. in de voorverwarmde oven op 200ºC tot ze goudbruin kleuren. Serveer ze als toetje of als tussendoortje.