Sluiten

Pumpkin pie

  1. Pumpkin pie

Voor het deeg:

125 g bloem

1/2 tl zout

90 g boter, in kleine stukjes

2 tot 3 el water

Voor de vulling:

ongeveer 500 g pompoen moes

150 g bruine basterdsuiker

2 dl slagroom

2 tl kaneel

1 tl gemberpoeder

1/2 tl kruidnagelpoeder

1/2 tl nootmuskaat

2 eieren

Kneed van de ingrediënten voor het deeg met de hand een stevig deeg en laat dit een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een laagje deeg. Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en schep het in de beklede vorm. Bak de pumpkin pie een kwartier op 220 graden, zet de oven op 175 graden en laat de pie nog ongeveer 45 min rustig bakken. Heerlijk als toetje of feestelijk zoet bijgerecht of tussendoortje. Ideaal voor kinderen.

Variatie met rozijnen en noten:

Voeg gewelde rozijnen en grof gehakte noten aan het pompoenmengsel toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen