Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Maaltijdsoep met snijbiet en sojabrokken

Ken jij sojabrokken? Een mooi alternatief van gehakt in een soep. Sojabrokken zijn gemaakt van gedroogd en gepoft soja-eiwit. Eerst wordt de olie uit de sojabonen geperst en van het residu wordt een soort papje gemaakt wat in vormen wordt geperst. Dan worden deze vormpjes gepoft, zoals popcorn, wat zorgt voor de luchtige structuur die een beetje op vlees lijkt. Door het gebruik van deze techniek nemen de sojabrokken goed smaken op. Sojabrokken hebben van zichzelf niet veel smaak, dus die moet je zelf toevoegen door ze te marineren of goed te kruiden.

Hoe gebruik je sojabrokken?

Week ze in wat sojasaus of bouillon, dan nemen ze die smaak op. Even bakken in een beetje olie en je kunt ze gebruiken in je curry, nasi, door je salade of op een broodje. Ook zijn sojabrokken te gebruiken in stoofschotels of in een goedgevulde soep!

  1. Maaltijdsoep met snijbiet en sojabrokken
  • 1 bosje snijbiet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 fijngesneden wortels
  • 100 g in blokjes gesneden aardappels
  • 150 g sojabrokken
  • scheutje soya
  • scheutje olijfolie
  • 1 el bouillon
  • 1/2 kopje groene, bruine of zwarte linzen
  • 1 laurierblad
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 2 el verse basilicum, tijm en/of peterselie
    3/4 liter water
  • peper & zout naar smaak

Porties

4 personen

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

  1. Verhit olie in en pan en voeg de uien, knoflook en fijngesneden wortelen toe en laat even bakken tot glazig.
  2. Voeg nu ook de bouillon, verse kruiden en linzen toe.
  3. Zet in een aparte pan sojabrokken even te weken met wat soya. Als dit zo'n 5 minuutjes heeft staan intrekken kun je het geheel toevoegen aan de soep.
  4. Voeg aardappels en water toe aan het geheel en laat 30 minuutjes pruttelen.
  5. Voeg op het laatst de snijbiet toe en laat deze slinken. 
  6. Laat de soep door en door warm worden en roer er vlak voor het opdienen peper en verse tuinkruiden door. 

Porties

4 personen

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen