1 bosje snijbiet
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
evt 100 g gerookt spek, in blokjes of reepjes
scheutje olijfolie
1/2 kopje groene, bruine of zwarte linzen
1 laurierblad
1 tl bouillonpoeder of 1 bouillonblokje
1/2 tot 3/4 liter water
1 potje of blikje gepelde tomaten
of 6 gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
1/2 tl rozemarijn
2 el verse basilicum, tijm en/of peterselie
evt peper
Kook de linzen in water met laurierblad en bouillon in 35 min gaar. Was de snijbiet en snijd deze in heel fijne reepjes. Bak ondertussen in een andere pan ui, knoflook en evt spekjes in olijfolie. Voeg op het laatst de snijbiet toe en laat deze slinken. Voeg tomaat en rozemarijn toe en even later de gekookte linzen met bouillon. Laat de soep door en door warm worden en roer er vlak voor het opdienen peper en verse tuinkruiden door. Heerlijk met crackers of geroosterd brood eventueel met mozzarella belegd.
-
-
-
-