Sluiten

Pittige komkommer salade

  1. Pittige komkommer salade

1 oerkomkommers

1 el zeezout

1 1/2 bosui

1 teen knoflook

1 cm gember

2 el rijstazijn

1/2 el chilipoeder

1/2 el paprikapoeder

1 tl honing

1/2 bosje koriander

Snijd de komkommer door de helft en vervolgens in reepjes. Doe ze in een kom en besprenkel ze met zout. Plaats een deksel of bord erbovenop en zet minstens een uur weg. Spoel de komkommer af met water en verwijder het zout. Doe de knoflook en gember in een vijzel en maak ze fijn (kan eventueel ook met een lepel). Voeg het knoflook gember mengsel toe aan de komkommer. Snijd de bosui in dunne plakjes en doe deze samen met de chilipoeder, honing en azijn bij de komkommer. Snijd het halve bosje koriander fijn en meng deze er ook doorheen. Bewaar de rest voor de garnering. Zet de komkommer salade minimaal een nacht in de koelkast. Serveer bij een rijstgerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen