Sluiten

Pittige champignonsoep

  1. Pittige champignonsoep

1/2 bakje champignons, in plakjes

1 grote ui, gesnipperd

een klontje boter

een aantal bloemkool of broccoliroosjes, in kleine stukjes

een aantal blaadjes selderij, fijngehakt

een klein bosje peterselie, fijngehakt

1 tl sambal

2 tl paprikapoeder

1/2 el bouillonpoeder of een bouillonblokje

1/2 liter melk 

peper en evt zout

een scheutje room

2 el tarwebloem of een ander bindmiddel

Bak de champignons met ui, paprikapoeder en sambal in boter. Voeg er de bloemkool- of broccolistukjes, melk en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 10 min op een laag pitje koken tot de groente gaar is. Voeg de room toe, bind de soep met met water aangelengde bloem en voeg er peterselie, selderij, peper en evt zout aan toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen