Sluiten

Slasoep met stengeluitje

  1. Slasoep met stengeluitje

1 kropje bindsla, in smalle reepjes gesneden

1/2 bosje stengeluitje, fijn gesneden

1 ui, gesnipperd

olie

groenten of kippen of tomatenbouillon

1/2 liter water

peper en zout

2 el tarwebloem of een ander bindmiddel

2 el zure room, crème fraîche of citroensap

Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg er de bouillon en het water aan toe. Breng het aan de kook. Voeg bijna alle bindsla met de helft van de stengelui beetje bij beetje aan de soep toe. Laat enkele minuten koken. Maak met een staafmixer de soep mooi fijn en bind ze met het bindmiddel. Maak de soep op smaak met peper en zout. Voeg voor het opdienen nog wat verse slareepjes en fijn gehakt stengeluitje toe. Serveer de soep met een lepel zure room, crème fraîche of citroensap in elke kom.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen