Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Rabarberkiisseli

Kiiseli is een Fins nagerecht van fruit, dat wordt gekookt met een beetje vloeistof en gebonden met aardappelzetmeel. Deze is met rabarber en rozijnen, maar je kunt het dus van allerlei fruit maken. 

  1. Rabarberkiisseli

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • een handvol rozijnen
  • 3 el diksap
  • een paar takjes munt
  • 1/2 el aardappelmeel

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Was de rabarber en snijd de stengels in stukjes van een paar centimeter. 
  2. Kook de rabarber met een scheutje water en de rozijnen in 10 min. gaar. 
  3. Voeg het diksap toe en bind de saus met met water aangelengd aardappelmeel. 
  4. Knip de muntblaadjes fijn. 
  5. Roer op het laatst de muntblaadjes door de rabarberkiisseli en schenk deze in een schaal.
  6. Laat het afkoelen en dien op als dessert. Eet de kiisseli naar wens met een scheutje melk in het midden van elk bord of schaaltje gegoten.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen