Pasta met raapstelen en fenegriekkaas

Snelle pastamaaltijd met raapsteeltjes en nootachtige fenegriekkaas. Een topper voor na je werk- of schooldag.

  1. Pasta met raapstelen en fenegriekkaas

Ingrediënten

  • 200 g pasta
  • 1 bosje raapstelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • een scheutje olijfolie
  • 1 dl tomatensaus
  • 3 el tomatenpuree en een scheutje water
  • 2 gepelde tomaten
  • 6 olijven, zonder pit
  • 80 tot 100 g fenegriekkaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • evt meel of maïzena als bindmiddel


Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Was de raapsteeltjes en snijd ze in korte stukjes of smalle reepjes. 
  2. Hak de ui en knoflook fijn. 
  3. Fruit de ui met de knoflook in olie en voeg er de raapsteeltjes en Italiaanse kruiden bij. 
  4. Laat de groente slinken en voeg de olijven, dan de tomatenpuree met het water en de in stukjes gesneden tomaat toe. 
  5. Kook ondertussen de pasta beetgaar. 
  6. Eventueel kun je de saus nog wat binden met meel of maïzena. 
  7. Dien de pasta op met de saus en rasp de kaas erover.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen