Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Spitskool met appel en rozijnen

Spitskool is een veelzijdige groente. Je kunt 'm rauw of gekookt eten, geroosterd op de bbq of even bakken, zoals in dit recept. Lekker voedzaam met een gestoomde rijst of een ander graan.

  1. Spitskool met appel en rozijnen

Ingredienten

  • 500 g spitskool
  • 1 appel
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • een handvol rozijnen, geweld 
  • een stukje gemberwortel, fijngeraspt
  • 1 el muntblaadjes, fijn geknipt
  • 50 ml kokosroom
  • peper en zout
  • 50 g gemengde noten, grof gehakt
  • 250 g rijst, gierst, bulgur of een ander graan

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Snij de kool in reepjes. 
  2. Snij de appel in blokjes.
  3. Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en bak de kool ongeveer een kwartier samen met de rozijnen, appelstukjes, kruiden en specerijen en roer het regelmatig om. 
  4. Voeg de kokosroom toe 
  5. Kook of stoom ondertussen de gierst, rijst of bulgur gaar. 
  6. Rooster de noten in een droge koekenpan. 
  7. Serveer het graan met de kool en strooi er de nootjes over.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen