Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Pastinaak-aardappelsalade

Lekkere salade voor als het weer wat frisser wordt. Leuk onderdeel van een tafel vol lekkers of als bijgerecht. 

  1. Pastinaak-aardappelsalade

Ingrediënten

  • 400 g pastinaken, in kleine stukjes
  • 400 g aardappelen, in stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • scheutje olie
  • 1 tl tijm en/of rozemarijn
  • evt champignons, in stukjes
  • 2 el sojasaus
  • 3 eieren, hard gekookt
  • evt kaasblokjes
  • stukjes augurk
  • 1/2 dl mayonaise
  • 1 dl volle yoghurt
  • 2 el (wijn)azijn
  • 2 tl mosterd
  • bieslook, fijn geknipt
  • evt een el kappertjes
  • peper, kruidenzout

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. 
  2. Kook de pastinaak stukjes in een andere pan in ruim water met een mespuntje zout beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. 
  3. Bak de uien in olie en voeg tijm en/of rozemarijn, sojasaus, peper en eventueel champignons toe. 
  4. Laat het geheel gaar worden. Snij de hardgekookte eieren in stukjes. 
  5. Snij de afgekoelde aardappelen in kleine stukjes (of maak er met een klein scheutje melk puree van).
  6. Voeg er de stukjes pastinaak en het uimengsel aan toe en meng dit goed. 
  7. Meng mayonaise, yoghurt, azijn, bieslook, kruidenzout en mosterd tot een dressing. Roer de dressing door het pastinaak-aardappelmengsel. 
  8. Meng als laatste de stukjes augurk, kappertjes, stukjes ei en evt kaasblokjes erdoor. 
  9. Laat de salade een paar uur op een koele plaats staan alvorens deze op te dienen. 
  10. Serveer de salade feestelijk met een blaadje sla of een plukje kiemen.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen