Broccolisalade met kikkererwten en rijst
350 g broccoli of bloemkool, in stukjes
1 sjalotje of ui, in fijne ringen
2 gepelde tomaten (uit blik) in stukjes
100 g mozzarella of feta, in kleine stukjes
evt 1/2 potje maïskorrels of gekookte kikkererwten
Voor de dressing:
olijfolie
(wijn)azijn
1 tot 2 tenen knoflook, geperst
basilicum (liefst vers) en/of 1 el pesto
1 el diksap
peper en zout
-
-
-
-
Kook de broccoli of bloemkool in water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. Giet het vocht af en gebruik dit eventueel voor een soep of saus. Meng stukjes tomaat, mozzarella of feta en sjalotje of ui met de iets afgekoelde gekookte groente en giet er de dressing overheen. Voeg naar wens maïs of kikkererwten toe. Schep een paar maal voorzichtig om en laat de dressing er een kwartiertje intrekken. Serveer bijvoorbeeld bij rijst of met een lichte soep en geroosterd brood.