Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Broccolisalade

Broccoli is ook lekker in een salade, eet er dan een lichte rijstmaaltijd bij of soep met brood.

  1. Broccolisalade

Ingrediënten

  • 350 g broccoli, in kleine stukjes
  • 1 sjalotje, in fijne ringen
  • 2 tomaten, pitjes eruit en in blokjes
  • 100 g feta, in kleine stukjes
  • 1/2 potje maïskorrels 
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • Voor de dressing:
  •  1 el olijfolie
  • 1 el (wijn)azijn
  • 1 tot 2 tenen knoflook, geperst
  • basilicum (liefst vers) en/of 1 el pesto
  • 1 el diksap
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Kook de broccoli in water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. 
  2. Giet het vocht af en gebruik dit eventueel voor een soep of saus. 
  3. Meng stukjes tomaat, feta en sjalot met de iets afgekoelde gekookte groente en giet er de dressing overheen. 
  4. Voeg mais en kikkererwten toe. 
  5. Schep een paar maal voorzichtig om en laat de dressing er een kwartiertje intrekken. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen