Sluiten

Broccolitaart met feta

5 tot 6 blaadjes (diepvries)

 bladerdeeg

350 g broccoli, in kleine stukjes

1 grote ui, gesnipperd

evt 1 paprika, in stukjes

evt 1 teentje knoflook, geperst

scheutje olijfolie

3 eieren

80 g feta

1/2 dl slagroom

1 tl tijm

Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit ui en eventueel knoflook en paprika in olie. Voeg broccoli, tijm en een scheutje water toe en laat de groenten in ongeveer 5 min beetgaar worden. Snijd de feta in kleine stukjes. Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg. Schep het broccolimengsel op de bodem en verdeel de feta hier over. Klop de eieren los met de room en een snufje peper en zout. Giet dit over het geheel en bak het taartje in 20-30 min goudbruin.

Variatie met spekjes of gehakt: neem in plaats van de feta uitgebakken spekjes of gebraden gehakt en volg verder het recept.

Variatie met bloemkool: neem bloemkool in plaats van broccoli.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen