Sluiten

Kerriesaus met appel

1 appel, in kleine stukjes gesneden 

1 ui, fijngesnipperd 

evt 1 teen knoflook, geperst

2 tl kerrie 

1/2 tl kurkuma (geelwortelpoeder)

2 dl water of melk

1/2 bouillonblokje of 1 tl bouillonpoeder

scheutje olie 

1 el sojasaus 

2 el rozijnen

1 el meel 

Fruit ui, knoflook en appel in olie en voeg daarna water of melk met bouillon, kerrie, kurkuma, rozijnen en sojasaus toe en laat dit aan de kook komen. Roer in een kopje het meel met een beetje lauw water tot een glad papje en voeg dat al roerende toe aan de saus. Draai het vuur laag nadat de saus weer aan de kook is gekomen en blijf goed roeren totdat de saus gebonden is. Heerlijk bij rijst met roergebakken groenten en vis of bij bruine bonen of kapucijners.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen