Sluiten

Taartje met appel en banaan

2 appels, in kleine stukjes

1 banaan

1 el citroensap

een handje rozijnen, geweekt

2 el gerstemoutsiroop of diksap

75 g (rogge)bloem

1 el boter 

1 el yoghurt

2 eieren

Prak de banaan fijn met een vork en meng er het citroensap en de siroop door. Klop de eieren los en meng alle ingrediënten, behalve de appelstukjes en rozijnen, in een kom. Klop de massa schuimig en schep er dan de appelstukjes en rozijnen door. Schep de massa in een ingevette ovenschaal. Bak het taartje ongeveer 45 min op 200°C in een voorverwarmde oven. Heerlijk als nagerecht of bij de koffie.

Variatie: In plaats van of met de appel kunt u noten en (geweekte) zuidvruchten, zoals abrikozen en pruimen, gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen