Sluiten

Rijsttaart met appel

  1. Rijsttaart met appel

Deeg:

100 g boter

1 eigeel

70 g honing

250 g tarwemeel

Vulling:

500 g appel

2 el citroensap of witte wijn

75 g rijst

2,5 dl (of meer) melk

1 snufje zout

1 tl boter

biologische citroen of sinaasappelschilrasp 

100 g rozijnen

100 g honing

kaneel

3 eieren

Kneed van boter, eigeel, honing en tarwemeel een deeg. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en zet dit ongeveer een uur koel weg.

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap of witte wijn. Kook de rijst in melk met boter, een snufje zout en citroenschil tot ze goed gaar is. Roer er vlak voordat de rijst gaar is de rozijnen door. Scheid van de drie eieren de dooiers van het eiwit, klop de honing door het eigeel en roer dit door de lauwwarme rijstebrij. Klop de eiwitten stijf en schep de schuimige massa voorzichtig door de brij. Schep de helft van de rijstebrij in de met deeg beklede springvorm, schep de appelstukjes hier op en strooi er kaneel over. Verdeel de rest van de rijstebrij over de appelstukjes en bak de taart ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen