Ouderwetse, goed gevulde erwtensoep

Een heerlijke ouderwetse erwtensoep! Lekker na een winterwandeling of op 2e Kerstdag. 

  1. Ouderwetse, goed gevulde erwtensoep

Ingredienten

  • 400 g gedroogde erwten
  • 1,5 liter water
  • 1 kleine wortel, in stukjes
  • 300 g prei, in smalle ringen
  • 500 g knolselderij, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 g spek in blokjes
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 rookworst
  • peper uit de molen 
  • zout
  • evt een half kopje quinoa of bulgur

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Week de erwten minimaal 12 uur in water.
  2. Breng de erwten in het weekwater aan de kook en voeg spek, bouillonblokje, laurier, wortel, prei, knolselderij, ui, peper en zout toe.
  3. Laat de soep met deksel op de pan op een klein pitje ongeveer een uur koken. Voeg als u van dikke gevulde soep houdt eventueel een handje quinoa of bulgur toe. 
  4. Snij een rookworst in plakjes en warm mee met de soep.
  5. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en zout. 
  6. Variatie vegetarisch: u kunt het spek ook weglaten en vegetarische worstjes of balletjes gebruiken.
  7. Variatie linzensoep: in plaats van erwten kunt u ook linzen voor deze maaltijdsoep gebruiken. U hoeft de linzen slechts een uur te laten weken en de soep is na ruim een half uur koken klaar.
  8. Serveer er roggebrood of ander donker brood met boter bij.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen