Sluiten

Goed gevulde erwtensoep

  1. Goed gevulde erwtensoep

200 g gedroogde erwten

1/2 liter water

1 kleine wortel, in stukjes

150 g prei, in smalle ringen

150 g knolselderij, in stukjes

1 ui, gesnipperd

200 g spek in blokjes

2 laurierbladeren

1 bouillonblokje

peper uit de molen 

zout

evt een half kopje quinoa of bulgur

Week de erwten minimaal 12 uur in water. Breng de erwten in het weekwater aan de kook en voeg spek, bouillonblokje, laurier, wortel, prei, knolselderij, ui, peper en zout toe. Laat de soep met deksel op de pan op een klein pitje ongeveer een uur koken. Voeg als u van dikke gevulde soep houdt eventueel een handje quinoa of bulgur toe. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en zout. Serveer er roggebrood of ander donker brood met boter bij. Variatie vegetarisch: u kunt het spek ook weglaten en vegetarische worstjes of balletjes gebruiken. Variatie linzensoep: in plaats van erwten kunt u ook linzen voor deze maaltijdsoep gebruiken. U hoeft de linzen slechts een uur te laten weken en de soep is na ruim een half uur koken klaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen