Sluiten

Pompoensoep met appel

  1. Pompoensoep met appel

1 pompoen van ongeveer 1 kg

2 uien, fijngehakt

1 appel, in stukjes

2 tl kerriepoeder

20 g boter of een scheutje olie

het sap van 1 sinaasappel

een klein blik tomatenstukjes of 2 tomaten 

1/2 liter (kippen of kruiden)bouillon

zout

evt tabasco of sambal

zure room

Maak de pompoen schoon door ze af te spoelen, door midden te snijden en de pitten te verwijderen met een lepel. Snijd de pompoen in smalle schijven en snijd deze weer in kleine stukjes. Fruit de uien in de boter of olie en voeg na een paar minuten de stukjes pompoen, de stukjes appel, bouillon, tomaten, kerrie, sinaasappelsap en zout toe. Laat de soep pruttelen tot de pompoen zacht is. Indien u van en gladde soep houd kunt u deze met een staafmixer pureren. Als u van pittig houdt kunt wat druppeltjes tabasco of sambal toevoegen. Tenslotte in ieder bord soep een lepel zure room doen. Eet smakelijk!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen