Sluiten

Appeltaart

  1. Appeltaart

Voor de vanille crème 

250 ml melk

1/2 vanille stokje

25 g maïzena

60 g fijne kristalsuiker

3 eidooiers

25 g boter

Voor het deeg

250 g bloem

150 g roomboter

50 g suiker

Voor de vulling

4 appels

100 g Deglet Nour dadels

50 g noten naar keuze

1/2 el dadelstroop

1 tl kaneel

Doe de melk in een pan met dikke bodem. Schraap het merg uit het vanille stokje en voeg dit samen met het stokje bij de melk. Breng het geheel op laag vuur aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken en zet de pan dan 10 minuten van het vuur af. Klop ondertussen de eidooiers los met de maïzena en kristalsuiker. Zet de melk weer op laag vuur. Wanneer de melk begint te borrelen voeg dan een flinke scheut toe aan de eidooiers en roer het gelijk goed door. Doe dan het eidooier- melkmengsel bij de rest van de melk in de pan. Zet op laag vuur en blijf roeren totdat het begint te binden. Haal dan de pan van het vuur en roer nog even door tot het een vladikte heeft. Laat de crème vervolgens afkoelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen