Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Gegrilde asperge met walnoten en truffelolie

Deze asperges zijn zo lekker! Asperges grillen geeft ze nog meer diepte in smaak. De notige topping maakt het af! 

Ingredienten

  • 250 g asperge
  • 75 g rucola
  • 1 el truffelolie
  • 4 takjes tijm
  • 20 g walnoten, geroosterd
  • klontje boter
  • evt 4 plakken serranoham
  • zout

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij de iets houterige uiteinden eraf. 
  2. Breng water aan de kook met een klontje boter en zout. Kook de asperge hierin in 15-20 minuten gaar zodat ze nog bite hebben. 
  3. Verhit wat olie in een grillpan en gril de asperges tot ze bruine strepen beginnen te krijgen.
  4. Verdeel de asperges in 4 porties en omwikkel deze eventueel ieder met twee plakken (serrano) ham. 
  5. Serveer de asperges op wat rucola en besprenkel met ze met wat truffelolie. 
  6. Maak het geheel af met walnoten en tijm.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen