Sluiten

Marmelade

voor circa 4 jampotten

500 g bittere sinaasappels

1 kg suiker

sap van 1/2 (rode) grapefruit

Gaar de hele sinaasappels in het stoommandje van een snelkookpan waarin 3 dl water is gedaan. Breng de pan op druk en houd hem zo gedurende 60 min. Haal dan de druk van de pan. Halveer de boter gare sinaasappels,

schraapvruchtvlees en pitten er met een lepel uit en kook dit in een pannetje samen met 1 1/2/ dl van het kookvocht uit de snelkookpan gedurende 10 minuten.

Snijd intussen de schillen overdwars in reepjes (Thick cut). Giet het gekookte vruchtenpulp over in een fijnmazige bol zeef van kunststof en vang het vocht op in een kom. Druk het vruchtenpulp met de achterkant van een houten lepel door een zeef, schraap de verkregen lobbige massa goed van de onderkant van de zeef af en doe dit bij het vocht in de kom. Gooi de droge vezels en pitten die achterblijven in de bol zeef.

Weeg sinaasappels schillen en het verkregen lobbige vruchtensap tezamen. Er moet 625 gram zij verkregen; voeg desnoods wat extra kookvocht toe. Doe dit alles in een ruime pan en voeg grapefruitsap en suiker toe. Breng het geheel al roerend op hoog vuur aan de kook, temper het vuur iets en laat de jam al roerend precies 7 1/2 minuut door koken.

Draai het vuur uit onder de pan en vul met behulp van een jam trechter de in kokend water uitgekookte potten (ook deksels) met de hete marmelade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen