Sluiten

Pompoentaart

Pompoentaart met rozijnen, kaneel en abrikozen. Leuk op een regenachtige dag om de herfst mee in te luiden!

  1. Pompoentaart

375 g pompoenmoes (pompoen in blokjes snijden en in klein bodempje water stoven tot het zacht is en vervolgens pureren)

250 g gesmolten boter

250 g suiker

3 eieren

375 g zelfrijzend bakmeel

1/2 afgestreken eetlepel kaneel

1/4 tl nootmuskaat

1/4 tl gemalen kruidnagel 

1/2 dl melk

1/2 kopje gewelde rozijnen

gedroogde abrikozen

zout 

geraspte citroenschil

Warm de oven voor op 180graden celcius.

Beboter een springvorm (diameter 24 cm). Meng de pompoenmoes met suiker en boter. Roer los-geklopte eieren erdoorheen, als ook de kruiden. Zeef het meel erdoorheen en voeg tenslotte de rest van de ingrediënten toe. 


Beboter de bakvorm en bestuif met wat meel. Voeg mengsel toe en bak voor ongeveer 45 minuten.

Porties

1 taart

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen