Pompoentaart met rozijnen, kaneel en abrikozen
375 g pompoenmoes (pompoen in blokjes snijden en in klein bodempje water stoven tot het zacht is en vervolgens pureren)
250 g gesmolten boter
250 g suiker
3 eieren
375 g zelfrijzend bakmeel
1/2 afgestreken eetlepel kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl gemalen kruidnagel
1/2 dl melk
1/2 kopje gewelde rozijnen
gedroogde abrikozen
zout
geraspte citroenschil
Beboter een springvorm (diameter 24 cm). Pompoenmoes mengen met suiker en boter. Los geklopte eieren erdoor roeren, kruiden aan mengsel toevoegen. Het meel erdoor zeven en tenslotte de rest van de ingrediënten toevoegen. Oven voorverwarmen op 180C. Bakvorm beboteren en bestuiven met meel. Mengsel erin doen en in ongeveer 45 minuten in de oven bakken.
-
-
-
-