Sluiten

Pompoentaart

Pompoentaart met rozijnen, kaneel en abrikozen

  1. Pompoentaart

375 g pompoenmoes (pompoen in blokjes snijden en in klein bodempje water stoven tot het zacht is en vervolgens pureren)

250 g gesmolten boter

250 g suiker

3 eieren

375 g zelfrijzend bakmeel

1/2 afgestreken eetlepel kaneel

1/4 tl nootmuskaat

1/4 tl gemalen kruidnagel 

1/2 dl melk

1/2 kopje gewelde rozijnen

gedroogde abrikozen

zout 

geraspte citroenschil

Beboter een springvorm (diameter 24 cm). Pompoenmoes mengen met suiker en boter. Los geklopte eieren erdoor roeren, kruiden aan mengsel toevoegen. Het meel erdoor zeven en tenslotte de rest van de ingrediënten toevoegen. Oven voorverwarmen op 180C. Bakvorm beboteren en bestuiven met meel. Mengsel erin doen en in ongeveer 45 minuten in de oven bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen