Sluiten

Zomerse tzatziki

500 ml Griekse volvette yoghurt (dikke yoghurt)

1 komkommer en 2 á 3 teentjes knoflook

1 eetlepel dille vers of gedroogd

1/2 citroen

olijfolie

peper en zout

Doe de yoghurt in een mengkom en knijp 2 á 3 teentjes knoflook boven de yoghurt uit. Voeg een el olijfolie toe. Strooi een el verse of gedroogde dille uit over het mengsel. Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe (denk om de pitjes) en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat de tzatziki een aantal uur opstijven in de koelkast. Het beste kun je de tzatziki een avond van te voren maken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen