Sluiten

Romige pompoensoep

  1. Romige pompoensoep

1 sjalotje, gehakt

1/2 el olijfolie

1/2 teentje knoflook, gehakt

1 tl madras kerriepoeder

1/2 mespunt komijnpoeder (djinten)

350 g verse pompoen, in stukjes

0,75 liter kippenbouillon

2 tl suiker

125 ml halfvolle yoghurt

125 ml room

geperste knoflook naar smaak

koriander of peterselieblaadjes


Bak de sjalotjes goudbruin in de olijfolie en voeg dan de gehakte knoflook, kerrie en komijn toe. Bak het mengsel al roerend nog 1 minuut. Voeg de pompoen, de bouillon en de suiker toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat hem rustig pruttelen tot de pompoen goed gaar is. Niet laten koken. Roer geregeld. Pureer de soep met een staafmixer en laat hem een kwartiertje afkoelen. Laat de yoghurt op kamertemperatuur komen en roer hem glad met de room en de uitgeperste knoflook. Meng er wat van de afgekoelde soep doorheen. Verwarm de rest van de soep al roerend op tot het kookpunt. Roer het yoghurtmengsel erdoor, laat nu niet meer koken. Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kerrie en komijn. Serveer met koriander- of peterselieblaadjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen