Sluiten

Uienkaassaus

1 ui, fijngesnipperd

1 of 2 tenen knoflook, geperst

2 dl melk

100 g (blauwe) kaas, verbrokkeld of geraspt

1 tl bouillonpoeder of 1/2 bouillonblokje

scheutje olie om in te bakken

1 el bloem of een ander bindmiddel

1/2 tl tijm

1 el verse bieslook, fijn geknipt

peper en zout

Fruit ui en knoflook in olie, voeg melk en bouillon toe en laat aan de kook komen. Leng de bloem aan met een scheutje water of melk en bind de saus hiermee. Voeg de tijm en bieslook toe en laat de kaas er al roerende in smelten. Maak op smaak met peper en zout. Variatie: met een scheutje witte wijn krijgt de saus extra smaak.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen