Sluiten

Komkommersalade met kappertjes

1 kleine komkommer

1 tl zeezout

een plukje tuinkers of alfalfa

1 stengelui of knoflook, fijngesneden

1 el kappertjes of olijvenstukjes

Dressing:

een paar muntblaadjes, fijngesneden

een aantal dragonblaadjes, fijngesneden

3 el azijn

3 el olijfolie

peper en zout

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Was en schil de komkommer, snijd er dobbelsteentjes van en strooi er grof zout over. Laat het minimaal een half uur staan. Spoel daarna de komkommerblokjes af met water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Maak de dressing. Meng de komkommer met de kappertjes of olijfstukjes, ui of knoflook en de dressing. Decoreer de salade met tuinkers, alfalfa of een paar muntblaadjes. Variatie met yoghurtdressing: In plaats van olie en azijn kunt u ook een scheut romige volle yoghurt gebruiken voor de dressing. Deze komkommersalade is heerlijk verfrissend bij pittig gekruide gerechten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen