Sluiten

Gierst met room en vruchten

  1. Gierst met room en vruchten

100 g gierst
snufje zout
1 tl kaneel

evt 1 of 2 el honing

3/4 dl slagroom

100 g dadels of 200 g ander (vers) fruit

evt 2 klontjes boter

Was de gierst en kook ze in water met een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dadels en/of ander fruit in kleine stukjes. Meng de room, het fruit en evt de honing door de gekookte gierst en laat de schotel goed doorwarmen. Serveer de gierst in dessertschaaltjes met een klontje boter in het midden en bestrooi het met kaneel. Variatie: laat het geheel afkoelen en serveer zonder boter maar met een toef opgeklopte slagroom er op.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen