Sluiten

Pompoenchutney

Heerlijke pompoenchutney met peper, ui, tomaat, rozijnen en gember

  1. Pompoenchutney

500 g pompoen in stukjes (hoeft niet geschild)

250 g rijpe peren

250 g tomaten

25 g uitjes

1/4 Spaanse peper

35 g rozijnen

1/2 dl vruchtenazijn

mespunt mosterd

mespunt gemberpoeder of stukjes gesneden verse gember

125 g geleisuiker

Alle ingrediënten kunnen samengevoegd worden in een pan met een dikke bodem. Al roerende de inhoud laten koken en zodra de inhoud kookt de temperatuur minderen en vervolgens ca 45 minuten à 1 uur zachtjes laten sudderen. Af en toe roeren en eventueel nog wat water toevoegen als de chutney aan de bodem vast koekt. Laat afkoelen. Doe na het afkoelen de chutney in een dekschaal en serveer het als bij of nagerecht. In de koelkast is de chutney 4 à 5 dagen houdbaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen