Sluiten

Pompoen-erwtensoep

Lekkere dikke pompoen- erwtensoep ! Een heerlijke voedzame wintermaaltijd. Lekker met desembrood of roggebrood.

  1. Pompoen-erwtensoep

1/2 pompoen 

3/4 liter bouillon 

2 sjalotten

ongeveer 300 g gekookte groene erwten

1 wortel, in kleine stukjes 

evt. selderij, in kleine stukjes

klontje boter

2 laurierbladeren

peper en zout

1 el. zure room 

evt. stukjes rookworst of soepvlees

peterselie ter garnering


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Verwijder pitten en harde stukken schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. De pompoen hoeft niet geschild te worden. Kook ze met de wortel en evt selderij gaar in de bouillon met laurierblad. Maak de sjalotten schoon en snijd deze in dunne ringen. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten heel eventjes. Voeg de gekookte erwten en sjalotten toe aan de pompoensoep. Laat de soep op een laag vuur doorwarmen. Voeg naar wens extra water toe. Maak op smaak met peper en zout. Schep voor het opdienen een halve eetlepel zure room op iedere kom soep en strooi er verse peterselie over. Een heerlijke voedzame wintermaaltijd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen