Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Pompoen-erwtensoep

Lekkere dikke pompoen-erwtensoep! Een heerlijke voedzame wintermaaltijd. Eet er desembrood of roggebrood bij.

  1. Pompoen-erwtensoep

Ingredienten 

  • 1 kleine pompoen
  • 2 preien
  • 2 kleine pastinaken
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 liter groentebouillon 
  • 2 sjalotten
  • 300 g spliterwten
  • 1 bosje selderij, fijngehakt
  • 1 el olie
  • 3 laurierbladeren
  • peper en zout
  • vega(n) boerenknakworst of echte rookworst, net wat jij wil
  •  ter garnering nog wat gehakte bladselderij of peterselie


Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten.
  2. Verwijder pitten en harde stukken schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. 
  3. Schil en snij de knolselderij en de pastinaak in dobbelstenen
  4. Was de prei en snij in ringen. 
  5. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de sjalotten heel eventjes.
  6. Voeg de spliterwten toe en roer even door de uitjes. Blus af met de bouillon.
  7. Voeg de rest van de ingredienten toe en breng alles aan de kook. 
  8. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 1 uur doorsudderen. 
  9. Voeg naar wens extra water of bouillon toe. 
  10. Breng op smaak met peper en zout. 
  11. Je kunt op het laatst plakjes (vega)worst toevoegen en nog wat gehakte bladselderij.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen