Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Heerlijke stoofpeertjes

Ouderwetse kruidige stoofpeertjes. Lekker warm of koud! 

  1. Heerlijke stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • een paar dunne schilletjes van biologisch geteelde citroen of sinaasappel (zonder wit)
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 anijssterren
  • 4 geplette kardemompeulen
  • 750 ml vlierbessenpunch of gluhwein
  • diksap of suiker om mee te zoeten, naar smaak
  • 2 el maïzena of aardappelmeel

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Bereiding

  1. Schil de peertjes, snij ze eventueel in parten en verwijder het klokhuis. Je kunt kleine peertjes (Gieser Wildeman) ook ongesneden stoven, dat is leuk met het steeltje eraan, maar wel even schillen natuurlijk! 
  2. Breng de stoofpeer met citroen- of sinaasappelschil, een kaneelstokje, steranijs, kardemom en kruidnagels in een laagje vlierbessenpunch of gluhwein aan de kook. 
  3. Laat het op een laag pitje met deksel op de pan koken. Voeg indien nodig nog een scheutje sap toe.
  4. Voeg na minimaal een uur evt. suiker of diksap toe om de peertjes zoet te laten worden. 
  5. Laat de peertjes nog ongeveer 15 min. zachtjes doorkoken. 
  6. Roer maïzena of aardappelmeel met wat water tot een papje. Voeg al roerende zoveel aan het perenvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. 
  7. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

Variatietip: Kook gedroogde abrikozen, rozijnen of pruimen mee.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen