Ouderwetse kruidige stoofpeertjes. Lekker warm of koud!
Ingrediënten
1 kg stoofperen
een paar dunne schilletjes van biologisch geteelde citroen of sinaasappel (zonder wit)
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 anijssterren
4 geplette kardemompeulen
750 ml vlierbessenpunch of gluhwein
diksap of suiker om mee te zoeten, naar smaak
2 el maïzena of aardappelmeel
Porties
8 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur en 40 minuten
Bereiding
Schil de peertjes, snij ze eventueel in parten en verwijder het klokhuis. Je kunt kleine peertjes (Gieser Wildeman) ook ongesneden stoven, dat is leuk met het steeltje eraan, maar wel even schillen natuurlijk!
Breng de stoofpeer met citroen- of sinaasappelschil, een kaneelstokje, steranijs, kardemom en kruidnagels in een laagje vlierbessenpunch of gluhwein aan de kook.
Laat het op een laag pitje met deksel op de pan koken. Voeg indien nodig nog een scheutje sap toe.
Voeg na minimaal een uur evt. suiker of diksap toe om de peertjes zoet te laten worden.
Laat de peertjes nog ongeveer 15 min. zachtjes doorkoken.
Roer maïzena of aardappelmeel met wat water tot een papje. Voeg al roerende zoveel aan het perenvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.
Variatietip: Kook gedroogde abrikozen, rozijnen of pruimen mee.
Porties
8 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur en 40 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.