Sluiten

Notencake met appel

200 g meel

100 g boter of margarine 

100 g suiker 

1 ei 

snufje zout 

1 tl bakpoeder 

1 dl yoghurt of karnemelk 

 1 flinke appel 

een handje hazelnoten 

een handje walnoten 

een tl citroenrasp 

evt een handje rozijnen

Laat de boter of margarine langzaam smelten (niet koken) en meng ze met de suiker. Voeg het ei, bakpoeder en citroenrasp toe en mix het geheel schuimig. Meng het meel en de yoghurt of karnemelk er beetje bij beetje voorzichtig door. Snijd de appel in kleine stukjes en hak de noten fijn. Meng appel en nootjes en evt rozijnen door het beslag en laat dit een kwartiertje staan alvorens de cake in een ingevet cakeblik in de oven te bakken. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C. Bak de cake ongeveer 45 tot 50 min op de onderste richel in de oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen