Sluiten

Perentaartjes

Perentaartjes met noten uit de oven

  1. Perentaartjes

2 peren
150 g fijn tarwemeel
100 g fijne (riet)suiker
1 tl bakpoeder
75 g boter
30 g walnoten of hazelnoten, fijngehakt
snufje zout
1 tl kaneel

ongeveer 2 el water

Meng in een beslagkom meel, zout, suiker, bakpoeder, kaneel en noten. Snijd de boter in kleine stukjes of plakjes en roer ze door het meel in de kom. Kneed met schone handen een stevig deeg. Voeg er eventueel een paar eetlepels water aan toe als het deeg te droog of korrelig blijft. Verdeel het deeg in 8 of 16 stukken (bij 2 of 4 peren)en vorm van elk stuk een bolletje. Druk de bolletjes plat op een ingevette bakplaat. Laat minimaal 2 cm ruimte tussen de koeken. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in kwarten. Leg op elke deegplak een kwart peer en druk deze stevig in het deeg. Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de perentaartjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven op de middelste richel. Laat de taartjes iets afkoelen maar haal ze op tijd van de bakplaat. Smullen maar!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen