Sluiten

Venkelsoep met verse kruiden

  1. Venkelsoep met verse kruiden

1 venkelknol

3/4 liter (groente)bouillon van blokjes of poeder

1 dunne prei

30 g boter

25 g bloem

peper en zout naar smaak 

scheutje (koffie)room 

scheutje citroensap

wat groene kruiden naar smaak (bijv peterselie, bieslook, munt)

garnering: fijn geknipt venkelgroen

Venkel schoonmaken, wat venkelgroen apart houden, in stukken snijden en in de bouillon in 20-25 min gaar en zacht koken. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Een paar mooie ringetjes achterhouden en de rest in de hete boter fruiten. Bloem toevoegen en al roerend de venkelbouillon erbij schenken. Achtergehouden preiringen toevoegen en de soep nog heel even laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper, kruiden, room en citroensap. Garneren met bladgroen. Tip voor de liefhebbers van het anijsachtige aroma van de venkel: een scheutje pernod of pastis in de soep verhoogt de anijssmaak.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen