Sluiten

Groentesoep

  1. Groentesoep
  • 30 g boter (of olie om te bakken)
  • 1 ui, fijn gesneden 
  • 1/2 bloemkool in roosjes verdeeld 
  • 1 prei, in ringen gesneden 
  • 1 wortel, in plakjes gesneden 
  • 1/2 tl majoraan of oregano 
  • peterselie en selderij naar smaak 
  • 3/4 liter bouillon 
  • 2 laurierblaadjes 
  • zout en peper naar smaak 
  • een handje vermicelli
  1. Verhit de boter (of de olie) in een soeppan. 
  2. Voeg de ui toe en laat een paar minuten fruiten. Voeg de bloemkool, wortel en prei toe. Met het deksel op de pan 2 min op laag vuur mee fruiten. 
  3. Peper, majoraan of oregano, selderij en laurierblad toevoegen en de bouillon erbij schenken. 
  4. Breng de soep aan de kook, voeg de vermicelli toe en laat op een laag vuur 15 tot 20 min zachtjes koken. 
  5. Serveren met wat toefjes peterselie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen