Sluiten

Linzen groente soep

  1. Linzen groente soep
  • 300 g gemengde groenten in stukjes gesneden: selderij, kool, wortel, prei, ui, koolraap en/of venkel
  • 80 g linzen 
  • evt 30 g gierst of grutten 
  • 1/2 liter bouillon naar keuze 
  • peper en zout 
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl koriander- of paprikapoeder 
  • scheutje sojasaus
  • evt vers gehakte peterselie en granaatappel
  1. Roerbak de groenten met wat ras el hanout een paar minuten met een scheutje olie en voeg dan de bouillon en gierst of grutten toe. Laat dit mengsel ruim 10 min koken. 
  2. Voeg dan de kokende linzen met vocht erbij en maak de soep verder op smaak met de kruiden, een scheutje sojasaus, peper en zout. 
  3. Laat de soep nog 5 min koken en voeg dan naar wens vers gehakte peterselie toe. 
  4. Lekker met pita-broodjes en eventueel granaatappel. Maak de soep een aantal uren van tevoren klaar, dan is de smaak goed doorgetrokken. 



Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen