Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Rijstsalade met zwarte rijst, bramen, bietjes en geitenkaas

Wonderschone maaltijdsalade: bijna te mooi om op te eten. Toch maar doen, het is echt een smaakexplosie! Ook lekker bij de BBQ of een zomers buffet. 

  1. Rijstsalade met zwarte rijst, bramen, bietjes en geitenkaas

100 g zwarte rijst

100 g zwarte of rode quinoa

2 1/2 gekookte (of geroosterd in de oven) rode zomerbietjes in blokjes

1/2 rood uitje, in halve ringetjes gesneden

2 Egmondse minibollen (zachte geitenkaas)

1/2 bakje bramen of blauwe bessen

50 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan

35 g rucola, iets fijner gesneden

wat takjes verse dille

Voor de dressing : 

2 1/2 el olijfolie

1 el citroensap

1/2 tl fijne mosterd

1/2 el vlierbloesem siroop of honing

  • Voor de dressing :
  • 2 1/2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl fijne mosterd
  • 1/2 el vlierbloesem siroop of honing

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

  1. Kook de rijst en de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat goed afkoelen.
  3. Meng de rucola erdoor. 
  4. Strooi bietjes en ui erover.
  5. Besprenkel alles met het grootste deel van de dressing. 
  6. Verkruimel de kaas erboven. 
  7. Strooi als laatste de bramen of bessen en de noten er over, nog een beetje van de dressing en wat fijn gescheurde dille. 
  8. Lekker met meergranenbrood en boter.

TIP  Maak deze salade nog mooier met bloemen, bijvoorbeeld die blauwe van het komkommerkruid (borage) of juist met goudsbloemblaadjes. Kicken!

    Porties

    4-6 porties

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen