100 g zwarte rijst
100 g zwarte of rode quinoa
2 1/2 gekookte (of geroosterd in de oven) rode zomerbietjes in blokjes
1/2 rood uitje, in halve ringetjes gesneden
2 Egmondse minibollen (zachte geitenkaas)
1/2 bakje bramen of blauwe bessen
50 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
35 g rucola, iets fijner gesneden
wat takjes verse dille
Voor de dressing :
2 1/2 el olijfolie
1 el citroensap
1/2 tl fijne mosterd
1/2 el vlierbloesem siroop of honing
Kook de rijst en de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed afkoelen.
Meng de rucola erdoor. Strooi bietjes en ui erover. Besprenkel dat met het grootste deel van de dressing. Verkruimel de kaas erboven. Strooi als laatste de bramen of bessen en de noten er over. Nog een beetje van de dressing en wat fijn gescheurde dille. Lekker met meergranenbrood en boter.
Dit is een mooie salade! Maak hem nog mooier met bloemen, bijvoorbeeld die blauwe van het komkommerkruid (borage) of juist met goudsbloemblaadjes. Kicken!
-
-
-
-