Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Rijstsalade met zwarte rijst, bramen, bietjes en geitenkaas

Wonderschone maaltijdsalade: bijna te mooi om op te eten. Toch maar doen, het is echt een smaakexplosie! Ook lekker bij de BBQ, een zomers buffet of met meergranenbrood en boter. 

  1. Rijstsalade met zwarte rijst, bramen, bietjes en geitenkaas

Voor de salade:

  • 100 g zwarte rijst
  • 100 g zwarte of rode quinoa
    35 g jonge sla of rucola, iets fijner gesneden
  • 2 gekookte (of geroosterd in de oven) rode zomerbietjes in blokjes
  • 1/2 rood uitje, in halve ringetjes gesneden
  • 2 Egmondse minibollen (of andere verse,zachte geitenkaas)
  • 1/2 bakje bramen of blauwe bessen
  • 50 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
  • wat takjes verse dille

Voor de dressing :

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 el vlierbloesem siroop of honing

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

  1. Kook de rijst en de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat goed afkoelen.
  3. Meng de jonge sla of rucola erdoor. 
  4. Strooi de bietjes en ui erover.
  5. Klop de ingrediënten van de dressing tot een lobbig mengsel. Besprenkel alles met het grootste deel van de dressing. 
  6. Verkruimel de kaas erboven. 
  7. Strooi als laatste de bramen of bessen en de noten er over, nog een beetje van de dressing en wat fijn gescheurde dille.

Tip: Maak deze salade nog mooier met bloemen, bijvoorbeeld die blauwe van het komkommerkruid (borage) of juist met goudsbloemblaadjes of korenbloemen. Mooooooi!

    Porties

    4-6 porties

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen