Sluiten

Raapstelensalade met ei

De veelzijdige raapstelen kun je ook in deze salade proeven. Het lijkt wel lente op je bord !

  1. Raapstelensalade met ei

2 eieren 

1 bosje raapstelen 

2 sjalotjes 

80 g kaas (bijv gruyère of schapenkaas) 

2 el pijnboompitten 

dressing:

6 el olie 

3 el azijn 

1 tl dragon, gedroogd of vers

1 teen knoflook, geperst 

1 tl mosterd 

peter en zout

Eieren hard koken en overdwars in kwarten snijden. Worteltjes van de raapstelen snijden en de raapstelen wassen en droog slingeren. Sjalotjes in zeer dunne ringetjes snijden. Kaas in dunne reepjes snijden. Pijnboompitten even in een droge pan goudgeel roosteren. Raapstelen in 3 cm brede stukken snijden en ui, kaas, ei en pijnboompitten erdoor scheppen. Dressing kloppen van de ingrediënten en over de sla sprenkelen. Ook lekker met stukjes sinaasappel of mandarijn erdoor. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen