Sluiten

Pompoen met ui, kerrie en rozijnen

  1. Pompoen met ui, kerrie en rozijnen

1/2 pompoen 

1 ui 

1 kleine appel

2 tl kerrie 

een handje rozijnen 

scheutje olie 

2 el sojasaus

peper en zout

Snijd de uien in stukken en bak ze in de olie met de kerrie. Maak de pompoen schoon, snijd door, verwijder de pitten met een lepel, snijd de vrucht in repen van ongeveer 3 cm breed. Schil de repen naar wens en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg stukjes appel en pompoen toe aan de uien en bak dit mengsel af en toe omscheppend 10-15 min. Voeg de sojasaus, de rozijnen, peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag pitje verder gaar worden. Eventueel een scheutje water toevoegen tegen het aanbakken. Heerlijk bij rijst of gierst. Variatie: Stoof ook stukjes prei en paprika mee. Variatie pittig met gember: Voeg een paar eetlepels gekonfijte (bak)gember, een theelepel geelwortelpoeder en een theelepel kaneel aan deze schotel toe. Bestrooi voor het opdienen met fijngehakte peterselie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen